A ralilegenda Carlos Sainz megegyező nevű fia, ifjabb Carlos 2015-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a Toro Rossónál, és azóta is ott versenyez, ugyanis tavaly tavasszal nem őt, hanem Max Verstappent léptették elő a Red Bullhoz, majd megakadályozták, hogy a Renault-hoz szerződjön, amikor nyáron a francia csapat hívta.

A Spanyol Nagydíj hétvégéjén a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elárulta, hogy őket is érdekelné Sainz, télen, Nico Rosberg váratlan kiszállása után a jelöltjeik között volt, de a Red Bull nekik sem adta-adná őt.

“Igen, érdekel minket Carlos, kész a továbblépésre, kedvelem őt és a családját is. Carlos pontosan az, aminek lennie kell: modern versenyező, jó kiállású, intelligens, gyors. De Red Bull-nevelés, ők pedig mindig házon belül akarják tartani a jó pilótákat, ők akarják irányítani a sorsukat. Pillanatnyilag ez a helyzet” – mondta az El Confidencialnak.

A Red Bull pilótaprogramját vezető Helmut Marko azt mondta a lapnak, hogy Sainzra még ráfér a fejlődés, és jobb lenne, ha eltávolodna édesapjától:

“Az ifjabb Carlos Sainzból mára Carlos Sainz, a Forma-1-es versenyző lett. De szerintem jobban fejlődhetne, ha maga mögött hagyná az apja madridi buborékát. Egyelőre egy olyan madárfióka, aki nem repült ki a fészekből. Gyors, nagyon gyors, de nem teljesít egyenletesen. Bahreinben csúnya hibát követett el (amikor a bokszkijáratnál felöklelte Lance Stroll Williamsét – B.G.), de fiatal, tanulhat, türelmesnek kell lennie.”

F1: A Mercedes is vinné Sainzot? 1

Bár a nagycsapatnál ülő Max Verstappennek és Daniel Ricciardónak is szerződése van 2018-ra, újra és újra felmerül, hogy valamelyikük távozik, ha így lesz, ez esetleg lehetőséget ad Sainznak a továbblépésre. De mi lesz vele, ha nem nyílik út a Red Bullhoz?

“A szerződésekről hagyományosan a nyár után tárgyalunk. Korai még ez a kérdés” – mondta Marko. “Ha a Toro Rossónál sokkal jobb csapat hívná, beszélhetünk róla. De a Ferrari nem hívta Carlost, erről csak a papa álmodott. Egyelőre senki nem keresett minket. Jobb, ha csak teszi a dolgát, aztán fejlődni fog. És egyébként is, szükségünk van tartalékosra, és Carlos az első számú jelölt erre.”