Mivel a McLarennek egyedül a visszatérni már nem akaró Jenson Buttonnal van szerződése 2018-ra, a csapatnál természetesen téma a jövő évi felállás. Stoffel Vandoorne megtartása valószínű, de Fernando Alonso szerződéshosszabbítása pillanatnyilag elég elképzelhetetlen.

A spanyol Diario Sport a héten bedobta, hogy Wokingban Alonso lehetséges utódjaként kinézték a Toro Rossó-s Carlos Sainzot, Bakuban pedig a versenyfőnök, Eric Boullier is megerősítette ezt:

“Ismerem és kedvelem őt. A paddock összes pilótája a jelöltünk lehet. Meg kell néznünk, mi van a szerződésével, szabad-e, de én szeretem Carlost, szóval jelöltnek számít, igen” – mondta a francia.

“Ugyanakkor szeretnénk megtartani Fernandót, reménykedünk, hogy velünk folytatja, velünk lehet bajnok, és Stoffelben is hiszünk. Ők a legvalósabb opcióink” – tette hozzá.

Sainz idén harmadik évét gyűri a Red Bull újoncnevelő csapatánál, és többször jelezte már, hogy egy negyedik idényt nem akar ott tölteni. A 22 éves spanyolt idénre hívta a Renault, de a Red Bull nem engedte el, emellett a Ferrarival is hírbe hozták már korábban.

Úgy tudni, a Red Bull fejesei hajlanak Sainz elengedésére, ha 2018-ra nem tudják a nagycsapathoz előléptetni, márpedig elvileg ott betonbiztosan le van kötve Daniel Ricciardo és Max Verstappen is a jövő évre.