Az elmúlt versenyekhez hasonlóan a Force India igen jó formában volt a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj előtt. A futam azonban már nem sikerült olyan jól a csapatnak, miután pilótáik összeütköztek. A kalandot megelőzően Daniel Ricciardo előtt autóztak, aki végül megnyerte a futamot, így jó eséllyel végezhetett volna egyikük vagy mindketten a dobogón, akár nyerhettek is volna.

Sergio Perez és Esteban Ocon találkozása azért igazán pikáns, mert az előző, Kanadai Nagydíjon a mexikói nem engedte el csapattársát a csapat kérése ellenére. Most is Ocon volt hátrébb, és immár kérés nélkül megpróbálta megelőzni csapattársát a biztonsági autós újraindítást követően, de az ominózus kanyarban belső kerékvető megdobta autóját és a mellette lévő Pereznek csapódott.

„Közöttünk szólva, nagyszerű eredmény nézett ki a csapatunknak” – mondta Perez, aki kénytelen volt később kiállni az ütközés következményei miatt. „Jelenleg úgy érzem, semmit sem tehettem az ütközés elkerülésére. A fal mellett voltam, és nem volt szabad helyem.”

„Nagyon sajnálom, hogy minden elromlott, Ocon túl agresszív volt. Egész pályafutásom során kemény csapattársaim voltak, de mindig hagytak elég helyet. Ami ma történt, az teljesen elfogadhatatlan a csapat szempontjából” – tette felelőssé nyilatkozatában Ocont Perez.
F1: Sikert dobott el a Force India a pilóták ütközése miatt? 1

„Úgy vélem, az a mód, ahogy ma versenyeztünk, nem elfogadható. Szerintem nem volt logikája annak, amit tett” – ezt már Ocon mondta, aki szerint Perez ment neki először. “Hozzámért az első kanyart követően, aztán a belső részen voltam a kettes kanyarban, akkor ismét összeértünk. Ilyen a versenyzés, néha előfordul az ilyen. ”

Ocon végül hatodikként zárt azt követően, hogy defektet kapott és a bokszba kellett hajtania.

„Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, de csalódott az elúszott lehetőségeink miatt. Természetesen soha nem szép egy ilyen incidens, főként amikor Checóval versenyzünk. Sok helyet veszítettem, de így is pontokat szereztem a csapatnak.”

„Biztosan beszélni fogunk a történtekről, nem szabad megismétlődnie a jövőben” – tette hozzá a francia pilóta.