A tavaly Európa Nagydíj néven rendezett bakui futam Lewis Hamilton egyik “kuka” versenyhétvégéje volt, a háromszoros világbajnok pedig az idei kiadás első napjára sem lehetett túl büszke, hiszen míg Valtteri Bottas a második gyakorláson a Red Bull-os Max Verstappen mögött a 2. időt hozta, az angol csak a 10. lett.

“Nehéz nap volt. Ez egy kemény pálya, jó néhány kihívásra megoldást kellett keresni a nap folyamán. Egyértelműen sok munka vár még ránk az időmérő előtt, de Valtteri második edzésen futott ideje ígéretes, az autóban megvan a tempó, ez biztató. Most már csak össze kell dugnunk a fejünket, hogy kitaláljuk, hogyan hozzuk azt a tempót az egész hétvégén” – mondta Hamilton.

F1: Hamiltonnak nehéz napja volt 1

A Verstappentől mindössze egytizeddel elmaradó Bottas természetesen pozitívabban értékelte a pénteket:

“Az első edzés trükkös volt, küszködtünk a beállításokkal, az autó balansza nem volt az igazi. Több kör is kellett a megfelelő egyensúlyt biztosító gumimelegítéshez. A második edzésre módosítottunk bizonyos dolgokat, az autó egyértelműen jobb lett, szóval a jó irányba tartunk, remélhetőleg este még haladunk. Ha sikerül, akkor a pole-ért küzdhetünk majd.”