Míg a Forma-1-es versenyzők többsége jelen van a különböző közösségimédia-csatornákon, Lewis Hamilton pedig egyenesen császára a Twitternek, Instagramnak és Snapchatnek, a Ferrari két pilótáját, Kimi Räikkönent és Sebastian Vettelt hiába keressük ezeken a helyeken.

A négyszeres világbajnok német most (újra) elmondta, miért nincs fent a “hálón”:

“Én egyszerűen nem értem, miért kell folyamatosan mindenkivel tudatni, mit csinálok, hol vagyok, kivel vagyok. Én egyszerűen nem érzek erre késztetést, ugyanakkor nincs bajom azokkal sem, akik folyamatosan magukról beszélnek” – nyilatkozta a német RTL-nek a 28 éves pilóta. “Azt hiszem, én még egy olyan generáció tagja vagyok, amelyik tart attól, hogy fotózzák, viszontlássák magukat.”

Vettel szerint a híres emberekkel való szelfizésnek sincs sok értelme:

“Odajönnek hozzám az emberek és megkérdezik, hogy fényképezkedhetünk-e, aztán már el is tűntek. Néha rákérdezek, hogy mihez kezdenek majd a képpel, és gyakran az a válasz, hogy fogalmuk sincs. Nemrég valaki azt mondta, hogy a kép arra kell, hogy a barátainak bizonyíthassa, hogy tényleg találkozott velem – mondtam neki, hogy nem lehet valami megbízható barát, ha amúgy nem hisznek neki! Be kell vallanom, hogy számomra sokkal többet ér egy kézfogás és a találkozás élménye (mint a szelfizés).”