A Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media vezetése alatt a versenynaptár összeállítása igen gyorsan megy: míg az Ecclestone-érában novemberben-decemberben jelent meg a következő szezon végleges menetrendje, ezúttal már most, júniusban közzétették a végleges(nek szánt) 2018-as naptárat.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa által hétfőn, Genfben jóváhagyott naptár megerősítette a 2008 óta hiányzó Franciaország (a Le Castellet-i Paul Ricard pálya) és az elmúlt években pénzügyi nehézségek miatt hol megrendezett, hol kimaradt Német Nagydíj (Hockenheim) visszatérését.

Az összesen 21 fordulós idény – Melbourne korábbi szándékaival ellentétében – megint március utolsó hétvégéjén indul az Ausztrál Nagydíjjal és pontosan nyolc hónappal később zárul az abu-dzabi versennyel.

F1: Tripla versenyhétvége 2018-ban! 1

Mivel a téli és a nyári szünethez nem nyúltak, a szezon igen sűrű lesz, az európai szakaszt hat hét alatt tervezik lezavarni, a Francia, az Osztrák és a Brit Nagydíj – a Forma-1 történetében először – hármas versenyhétvégét alkot majd.

Több verseny is költözik: az Orosz Nagydíj a tavaszi időpontjáról visszakerül az eredeti őszi helyére, pontosabban egy kicsit korábbra, az idén búcsúzó Maláj Nagydíj szeptember végi időpontját kapja Szocsi. Az orosz futam helyére kerül az Azerbajdzsáni Nagydíj, jövőre az idény negyedik versenye lesz a bakui utcai futam.

A Magyar Nagydíj a hagyományos július végi időpontban lesz jövőre is, a hungaroringi lesz a nyári szünet előtti utolsó verseny.

A Forma-1-es szerződésének meghosszabbítását egyelőre még fontolgató Szingapúr egyelőre feltételesen szerepel a naptárban.

A 2018-as Forma-1-es világbajnokság versenynaptára

március 25. – Ausztrál Nagydíj

április 8. – Kínai Nagydíj

április 15. – Bahreini Nagydíj

április 29. – Azerbajdzsáni Nagydíj

május 13. – Spanyol Nagydíj

május 27. – Monacói Nagydíj

június 10. – Kanadai Nagydíj

június 24. – Francia Nagydíj

július 1. – Osztrák Nagydíj

július 8. – Brit Nagydíj

július 22. – Német Nagydíj

július 29. – Magyar Nagydíj

augusztus 26. – Belga Nagydíj

szeptember 2. – Olasz Nagydíj

szeptember 16. – Szingapúri Nagydíj

szeptember 30. – Orosz Nagydíj

október 7. – Japán Nagydíj

október 21. – Amerikai Nagydíj

október 28. – Mexikói Nagydíj

november 11. – Brazil Nagydíj

november 25. – Abu-dzabi Nagydíj