Míg a Renault-hoz idénre érkezett Nico Hülkenberg hozza, amiért szerződtették, hétből négy pontszerzéssel 18 egységet hozott a csapatnak, a tavaly is halványan teljesítő, de néhány szezonvégi jobb futam alapján 2017-re is megtartott Jolyon Palmer bukdácsol, még egyszer sem tudott a top10-ben zárni.

Az angol versenyző gyenge teljesítménye miatt már az idény alatti lecseréléséről pletykálnak, a tesztelő Szergej Szirotkin, vadabb feltételezések szerint a Renault-val nemrég tesztelő, Forma-1-es visszatérésről álmodó Robert Kubica is beülhetne a helyére.

Maga Palmer is érzi, hogy kevés, amit eddig nyújtott.

“A pletykák nem izgatnak, de a nyomást érzem, amiért nem teljesítek jól. A pletykáknak azzal vethetek véget, ha a pályán jól teszem a dolgomat, remélhetőleg sikerülni fog” – mondta Kanadában.

A javulást azonban nem könnyíti meg, hogy Palmer sem igazán tudja, miért küszködik idén: “Erre nincs magyarázatom. Nem hiszem, hogy valamit rosszul csinálok. Apróságokon múlik minden. Egyszerűen mindent bele kell adnom, azzal pedig nem kell foglalkoznom, mi történik a garázs másik felén (Hülkenberggel).”

Igazi hegymászó az új Suzuki Swift