Lewis Hamilton a Kínai Nagydíj után a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon is dominált, a pole megszerzése és a futamgyőzelem mellett a teljes távon az első helyen haladt, valamint a leggyorsabb kör is az övé lett, úgynevezett grand slamet hozott.

Egy idényen belül eddig csak ketten tudtak több grand slamet összehozni: Jim Clark 1963-ban és Nigel Mansell 1992-ben, mindketten hármat-hármat, azaz még egy ilyen jó hétvége Hamiltontól és a megosztott első helyre lép ebben a tekintetben.

A teljes pályafutás alatt elért grand slamekben azért még messze a rekord, Clark nyolc darabbal nagy előnnyel vezet, Alberto Ascari és Michael Schumacher öttel-öttel áll az örökranglista második helyén, míg Hamilton Jackie Stewart, Ayrton Senna, Nigel Mansell és Sebastian Vettel társaságában jelenleg néggyel rendelkezik.

Jóval könnyebben elérhető abszolút rekord a pole-ok száma, hiszen a háromszoros világbajnok múlt szombaton bálványát, Sennát beérve 65-ig jutott, a rekordtartó Michael Schumacher pedig 68-cal az első. Ha minden összejönne Hamiltonnak, az idei Magyar Nagydíjon már ő vehetné át a rekordot.

A Suzuki meghódította a leghíresebb szerpentint