Nem elég, hogy harmadik évére a Honda még az előzőeknél is rosszabb, megbízhatatlanabb motort gyártott a McLarennek, a japánok a fejlesztésekkel is siralmasan haladnak, a korábban Kanadára ígért nagyobb csomagot is elnapolták.

A Honda F1-es főnöke, Haszegava Juszuke elárulta, hogy a fejlesztési gondok oka, hogy a kint a versenypályán tapasztaltak nem vágnak egybe a gyári tesztpadon mért adatokkal, azaz nem tudják, mire számítsanak.

“Nem tudunk megfelelő körülményeket teremteni a tesztpadon. El kell érnünk, hogy a pályával azonos körülmények legyenek ott is. A működési paraméterek ugyanazok, rá kell tehát jönnünk, hogy miért más mégis a megbízhatóság. Tavaly sikeres javítottuk a megbízhatóságot a tesztpadon, szóval rá kellene jönnünk, idén mi a különbség, de ez nem könnyű feladat” – magyarázta a Motorsport.comnak.

Könnyen lehet, hogy a Hondánál már hiába igyekeznek, egyre többen tudják úgy, hogy a McLarennél eldőlt, hogy motorszállítót váltanak 2018-ra, visszatérnek a Mercedeshez. A Honda jövőre a Saubernek (is) szállít majd erőforrásokat.