Kvjat autója állva maradt a rajtrácson, és mivel nem vette vissza időben a pozícióját, áthajtásos büntetést kapott. Csakhogy a felügyelők később rájöttek, hogy ezért 10 másodperces stop/go járt volna, így Kvjat kapott még egy 10 másodperces büntetést.

“Van egy munkájuk, ami szerintem nem is olyan bonyolult, de nem tudják rendesen elvégezni” – morgott Kvjat. “Ma biztosan csak szunyókáltak az irodában, kellett volna nekik egy kis kávé.”

“El kellene törölni ezt a hülye szabályt, taxisofőrök vagy Forma-1-es pilóták vagyunk? Nem is értem ezt.”

“Ez egy cirkusz, kibaszott cirkusz. Beszélni fogok Charlie-val, mert ez most nagyon-nagyon bosszant. Egyszerű munka, amit képtelen elvégezni rendesen. Inkább most vissza is fogom magam, mert lehet, nem is Charlie tehet erről az egészről.”

Úgy tűnik, hogy Kvjatnak a csapattársával, Carlos Sainzcal is kezd elmérgesedni a viszonya, a spanyol egy vélt igazságtalanság miatt mérgelődött a montreali időmérő után (elvileg van egy meghatározott sorrend, hogy mikor, melyik pilóta ad szélárnyékot a másiknak), ami nem esett jól az orosznak.

“Részemről minden világos, szóval ha elég bátor, keressen csak fel, és beszélgessünk. De úgy tűnik, hogy ő csak az újságírókon keresztül szeret üzengetni nekem.”

“Részemről nincs mit mondanom, tudom, hogy megfelelően viselkedtem. A történtek után nem tudom, hogy akarok-e vele együttműködni bármelyik időmérőn.”