Mivel a Ferrari mindkét versenyzőjének szerződése 2017 végén lejár, és a veterán Kimi Räikkönen hosszabbítása cseppet sem biztos, az elmúlt időszakban a vártnál versenyképtelenebb Red Bullban ülő Max Verstappent és Daniel Ricciardót is hírbe hozták már az olasz csapattal.

A holland ifjonc nem olyan rég már egyértelműen kijelentette, hogy egyelőre nem áll szándékában elhagyni a Red Bullt, a hétvégén pedig Ricciardo is tisztázta a kérdést. Az ausztrál pilóta elismeri, hogy a tavaly még futamot sem nyerő maranellói gárda idei formajavulása “őrületes”, de azt mondja, jövőre biztosan nem igazol oda.

“Egy nap szeretném új kihívások elé állítani magam. De 2018-ban a Red Bullnál maradok. Nem adom fel, teljesítem a küldetést” – nyilatkozta az olasz Corriere della Serának.

Ő idén már biztosan nincs versenyben a bajnoki címért, de Vettel és Lewis Hamilton közül inkább a volt csapattársát látja esélyesnek.

“A részleteken múlik majd. De amikor Sebnek jó autója van és jól érzi magát, igazi ördög, most pedig tökéletes környezetben van, nehéz lesz legyőzni. Hamilton őrületes tehetség, de idén keményebben kell majd dolgoznia, mind eddig.”