A Red Bull idén relatíve versenyképtelen, a pilótáik inkább csak szerencsével juthatnak a dobogóra, miközben a vörös vagy ezüst autóban ülve ez szinte garantált. Daniel Ricciardót a Ferrarival, a csodagyerek Max Verstappent pedig a Ferrarival és a Mercedesszel is hírbe hozták már az elmúlt időszakban jó néhányszor, de a holland tini egy friss interjúban kizárta, hogy 2018-ra átigazoljon.

“Jó a csapatom, jól érzem magam itt. Persze valamikor győzni akarok. De egyelőre szerződésem van a Red Bull-lal, és a Forma-1-es lehetőséget is tőlük kaptam, azaz benne van a lojalitás is” – nyilatkozta.

“Majd ha lejár a szerződés, meglátjuk, mi lesz. Aláírt szerződéssel szövegelni lehet, de cselekedni nem igazán, szóval nem is foglalkozom ezzel jelenleg. Korai lenne még” – utalt arra, hogy 2018, de akár 2019 végéig le van kötve az energiaital-gyártónál.

Úgy hírlik, Verstappen elégedetlen a Red Bull 2017-es formájával, de – nyíltan legalábbis – nem beszél erről, inkább a türelmet hangsúlyozza:

“A szerencsén is múlik, hogy az ember a megfelelő időben legyen a megfelelő csapatnál, ez egy kicsit lutri. De még mindig nagyon fiatal vagyok, az pedig különben sem célom, hogy én legyek a legfiatalabb világbajnok. Persze, szép kis plusz lenne, de számomra sokkal fontosabb, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki a pályafutásomból. Ha pedig a maximumot nyújtom és végül az sem elég a bajnoki címhez, akkor az is rendben.”