Miután a Honda elnapolta az eredetileg Montrealra ígért motorfejlesztési csomagját, a McLarennél betelt a pohár, a főnök, Zak Brown korábban nem látott nyíltsággal beszélt arról, hogy Wokingban elfogyott a türelem és valós lehetőség a szakítás.

Felröppent, hogy az angol csapat a nyári szünetet követő első versenyig, a Belga Nagydíjig adott időt a harmadik éve küszködő motorpartnernek a jelentős javulásra, de ma már arról hallani, hogy a Hondának még ennél is kevesebb ideje maradt.

A német Bild értesülései szerint a japánoknak “néhány hete” van arra, hogy versenyképes motorral álljon elő, ha ez nem sikerül, két-három futamon belül kimondják a válást.

Az Auto Motor und Sport hozzáteszi, hogy mivel hosszú távú szerződés köti a partnereket, a McLaren igyekszik elérni, hogy a Honda kezdeményezze a szerződésbontást.

Ha a McLaren el is búcsúzik a Hondától, ez nem jelenti azt, hogy a japán gyártó kikerül a Forma-1-ből, hiszen nem olyan rég megegyeztek a Sauberrel a 2018-tól kezdődő együttműködésről. Ha a McLaren dobja a motorpartnert, a svájci csapat lesz a Honda de facto gyári alakulata.

“Én nem beszélek erről a témáról. Nem tudjuk, mi a helyzet a McLaren és a Honda viszonyát illetően, és nem is tartozik ránk. Mi egy másik projektre szerződtünk, aminek semmi köze a McLarenhez” – nyilatkozta a Sauber főnöknője, Monisha Kaltenborn, amikor az utóbbi napok fejleményeiről kérdezték.

Világcsúcsra készül a Subaru