Lewis Hamilton a szocsi Orosz Nagydíjon távoli 4. lett, miközben csapattársa, Valtteri Bottas megszerezte első futamgyőzelmét, majd két hete Monacóban az angol már az időmérő második szakaszában búcsúzott a 14. helyen, miközben csapattársa Sebastian Vetteltől 5 ezrednyire hozta a 3. rajthelyet. A futamon Bottas végül a 4., Hamilton a 7. lett.

A hétvégi Kanadai Nagydíj előtt a háromszoros világbajnok Mercedes-versenyző így magyarázta a gyengébb hétvégéket:

“Szocsiban eltérő beállításaink voltak. Eleinte nem tűnt akkorának a különbség, apróságokról volt szó, mint a kanyarbe- és kimeneti stabilitás, de nekem nagyon instabil volt az autóm a bemenetnél, de így a csúcspontnál már alulkormányzott lett. Összetett dolgok ezek. Aztán ott a gumihőmérséklet, azzal hogyan gazdálkodik az ember. Most kezdenek világossá válni ezek a részletek.”

F1: Hamilton magyarázza a bizonyítványt 1

Hamilton hozzátette, hogy Monacóban még hangsúlyosabbak voltak a gondjai, a fékerő-eloszlás és a gumik komoly fejfájást okoztak neki.

“Néha a fékeken múlik a dolog. Monacóban inkább ez volt a probléma, valamint az, hogy több kör is kellett a gumik felmelegítéséhez. A negyedik körre már jobb állapotban voltak, mint az elsőn, de a Ferrariknak már az első körön is jól ment minden. Igyekszünk rájönni, hogyan tudnánk gyorsabban életre kelteni a gumikat. De ha a Q2-ben sikerült volna befejezni a körömet, Valtterivel együtt én is ott lettem volna a Q3-ban.”

Hamilton hat forduló után az egyéni bajnokság második helyén áll, hátránya 25 pont az éllovas Vettelhez képest. Az angol pilóta eddig négyszer nyert Montrealban, a papírforma szerint ő az első számú favorit.

Bemérte a traffipax – visszament és felgyújtotta