Az annak idején Lewis Hamilton mercedeses átszerződését is megjósoló egykori csapattulajdonos, Eddie Jordan úgy véli, a német gyártó már nem sokáig lesz a Forma-1-ben gyári alakulattal.

Az évek óta televíziós szakkommentátorként dolgozó Jordan nemrég arról beszélt, hogy a Mercedesnek nincs választása, tárgyalnia kell az egyelőre ferraris szerződés nélkül álló Sebastian Vettellel, azonban az Auto Bildnek adott friss interjújában azt mondta, nem megy majd hozzájuk a négyszeres világbajnok.

“Nem. Mindene megvan a Ferrarinál. És azért sem, mert a Mercedes valószínűleg kiszáll 2018 végén. Szerintem idén és jövőre még megpróbálják megnyerni a bajnoki címet, aztán a stuttgarti igazgatótanács úgy dönt, eladják a csapatot és csak motorszállítóként maradnak.”

“Én is ezt tenném, hiszen a Mercedes mindent megnyert, amit lehetett, innen már csak lefelé vezethet az út. Szóval jobb visszatérni az eredeti Forma-1-es tevékenységükhöz, azaz a high-tech motorok fejlesztéséhez és gyártásához” – magyarázta Jordan.

“Ha Vettel is ezt gyanítja, nem lenne értelme elhagynia a Ferrarit” – tette hozzá.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff gyorsan cáfolta Jordan elméletét:

“Monacóban szeretnek bulizni az emberek, és úgy tűnik, valaki egy kicsit túltolta a dolgot. A híresztelés teljesen alaptalan, csakis egy ember csintalan találgatásáról van szó. A Mercedesnek 2020-ig szilárd szerződése van a Forma-1-es részvételre és jelenleg folytat tárgyalásokat a sportág tulajdonosaival a következő ciklusról.”