Jacques Villeneuve 2006-os ejtése után idén először drukkolhatnak majd a nézők hazai pilótának a Kanadai Nagydíjon, Stroll pedig minden bizonnyal örülne, ha éppen Montrealban szerezné meg első F1-es pontjait.

“Megvannak a céljaim, már azzal kapcsolatban, hogy miben kell javulnom. Pozícióban nem igazán” – mondta a 18 éves Stroll.

“Nem úgy kezelem a kanadai futamot, hogy most pontokat kell szereznem, mert ez rossz hozzáállás lenne. Úgy vágok neki ennek a versenynek, hogy felteszem a kérdést: mik a gyengéim? Javulnom kell ebben és abban, meg kell történnie ennek, aztán annak. És végül remélhetőleg jönnek a pontok.”

Számtalan idei balesete ellenére a Williamsnél továbbra is hisznek a milliárdoscsemete tiniben. “Szerintem le kéne szállni róla” – állt ki Stroll mellett a csapatfőnök Claire Williams.

“Sok dolog, amit olvastam vele kapcsolatban, kifejezetten kellemetlen, és nem hinném, hogy ez igazságos vagy megérdemelt lenne. Ő még egy fiatal gyerek, ezt valahogy mindenki elfelejti.”

Az utóbbiban igaza is van Williamsnek, csakhogy a Strollt illető fő kritika éppen az, hogy a pénzügyi hátszélnek köszönhetően túl fiatalon ültették Forma-1-es autóba, pedig nagyon jót tett volna neki, ha egy-két évig még alacsonyabb kategóriákban csiszolhatja a tehetségét, gyűjthet versenyrutint.