A Ferrari 2017-re nagyot lépett előre, az olasz csapat egyértelmű bajnoki esélyesként küzd a címvédő Mercedes ellen. Hat forduló után a maranellói csapat 17 ponttal vezet a konstruktőri bajnokságban a németek előtt, míg három futamgyőzelmet arató Sebastian Vettel 25 ponttal áll a legközelebbi üldöző Lewis Hamilton előtt.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a Kanadai Nagydíj előtt arról beszélt, hogy a csapatnál immár a Ferrarit tekintik a favoritnak, így állnak hozzá a szezonhoz.

“Mindent bele kell adnunk, már nem vehetjük biztosra, hogy az eredménytábla élén mindig a két Mercedes áll. Fájdalmas, de idén nem mi vagyunk a bajnokság favoritja. A gyárakban mindenki teljes erővel dolgozik, hogy felmérjük a jelenlegi nehézségeket, meghatározzuk az elérendő célokat és megtaláljuk a megoldásokat. Némelyik gyorsan meglesz, de mások több időt kívánnak majd” – magyarázta az osztrák.

“Voltak már fájdalmas hétvégéink, a lényeg, hogy kitartóak legyünk, fel tudjunk állni a bukások után. Emlékszem, mekkora gondban voltunk a 2015-ös szingapúri versenyen, de kitűztük a határidőt a megoldásra, a következő futamra, és nyerünk is Szuzukában. Ugyanezt tettük most Monaco után. Tisztában vagyunk vele, hogy a szezon nem sprint, hanem maraton.”

F1: A Mercedesnek fáj, de a Ferrari a favorit 1F1: A Mercedesnek fáj, de a Ferrari a favorit 1

Az előzmények alapján az elmúlt években Montrealban domináló Mercedesnél a Kanadai Nagydíjon sem veszik biztosra a sikert, de Wolff szerint az ötszörös győztes Hamilton és a kétszeres dobogós Valtteri Bottas személyében kiváló párossal futnak neki.

“Érdekes hétvégére számítok. A pálya vonalvezetése miatt nehéz versenyünk lehet, ugyanakkor mindkét versenyzőnknek nagyon fekszik ez a helyszín. Lewis számos alkalommal nyert már Montrealban, és Valtteri is mindig erősen teljesített ott a Williams volánjánál. A lényeg, hogy jól felkészüljünk és megfelelő autót adjunk nekik. Két remek pilótánk van, akiket a filozófiánkhoz híven hagyunk majd szabadon versenyezni, hogy ezzel ösztönözzék egymást, még ha néha nem is könnyű ez, mert nem lehet mindig az előrébb, aki a bajnokságban jobban áll.”