A Forma-1-es Monacói Nagydíj első edzésnapját óriási pályarekorddal zárta a ferraris Sebastian Vettel, miközben a címvédő Mercedes pilótái teljesen elveszetten körözgettek a délutáni szabadedzésen és csak a 8. és 10. időt érték el, több mint egy másodperccel voltak lassabbak a négyszeres világbajnoknál.

“Nem tudom, mi történt velük ma, furcsa volt. De biztosan megvan az oka, és szombatra már újra formában lesznek, szoros verseny várható velük és a Red Bull-lal” – nyilatkozta Vettel a nap végén.

A Ferrari németje az első edzésen a 2. volt Lewis Hamilton mögött, szóval összességében elégedett volt a vörös autó csütörtöki tempójával, de még további javulást vár.

“Szombaton szerintem még jobbak lehetünk. De ma délután is elégedett voltam. Délelőtt egy kicsit vadultam, érintőre vettem a falakat, de délután jobban ment. A jó körhöz itt nagyon fontos, hogy az ember érezze az autót.”

F1: Vettel nem félti a Mercedest 1

Kimi Räikkönen arról beszélt, hogy a hosszabb etapok alapján a versenytempó is ígéretes:

“Folyamatosan javultunk. A hosszú etapokon az autó jól viselkedett, bízom benne. A gyors körökön még javulnom kell.”

Vettel is elégedett volt a hosszú etapos tempóval: “Nehéz megítélni, hiszen nincs sok tiszta kör, mindig nagy a forgalom, de jónak tűnt. Szerintem van még mit javítani az autón, hogy versenyképesebb legyen, de úgy gondolom, Kimivel mindketten elégedettek voltunk a hosszú etapjainkkal.”