A Ferrari utoljára 2001-ben, Michael Schumacherrel nyert Monacóban, sehol sincs ennél hosszabb nyeretlen szériája az olasz csapatnak. A vörös autó idén erős, igazi ellenfele a Mercedesnek, így a bajnoki éllovas Sebastian Vettel úgy véli,idén sikerülhet megtörni az “átkot”:

“Úgy gondolom, hogy nagyon erős csomagunk, nagyon erős csapatunk van, szóval semmitől sem kell tartanunk. Ha megnézzük az elmúlt pár évet, a Mercedes igen erős volt itt, ezért most is ők a favoritok, de én bízom benne, hogy jó hétvégénk lehet.”

Vettel: Ötből ötöt nyerhettünk volna 1

A Ferrari utolsó monacói pole-ja 2008-ban született Felipe Massának köszönhetően, de Vettel szerint idén az is meglehet:

“Igen, szerintem lehetséges. Csak el kell kapni a ritmust, mert Monte-Carlo leginkább az önbizalomról szól és persze bízni kell az autóban is. De hiszem, hogy megvannak az eszközeink (a sikerhez), így azon múlik, hogy megtaláljuk a jó beállításokat, és elkapjuk a ritmust.”

A négyszeres világbajnok úgy véli, okkal bizakodik, ugyanis érzése szerint az idei összes versenyen képesek lettek volna győzni:

“Jó lenne egy újabb futamgyőzelem, de a legfontosabb, hogy mindig ott voltunk a környékén. Mind az öt futamon ott voltunk és ha másképp alakultak volna a dolgok, mind az ötöt meg is nyerhettük volna. De nem sikerült. Néha balszerencsénk volt, néha nem, de hosszú még az idény, idővel kiegyenlítődnek ezek a dolgok, a fő, hogy mindig ott legyünk a győzelem közelében.”