Talán a monte-carlói utcai pálya nyújtja az eddigi legjobb esélyeket a McLaren-Honda számára, hiszen a motorerő jóval kevésbé számít, a leszorítóerő, a tapadás és a versenyzői ügyesség kap hangsúlyt.

Ezzel együtt is rossz hétvégéje lehet a wokingi csapatnak, ugyanis Stoffel Vandoorne eleve rajtbüntetéssel fut neki a Monacói Nagydíjnak a Barcelonában történt incidense miatt, míg a Fernando Alonsót helyettesítő Jenson Button a technika ördögétől félhet.

A 2009-es monacói győztes és világbajnok ugyan csak erre a hétvégére ugrik be, de az erőforrás részelemeit tekintve nem indul tiszta lappal, az Alonsótól átvett autóban pedig már mind a turbóból, mind a hőenergia-visszanyerőből (MGU-H) az idényre engedélyezett utolsó, negyedik darab van, azaz a meghibásodás és csere hátrasorolásokkal járhat.

A szabályok szerint az első kereten túli (ötödik) részegység beszerelése 10, a további ötödik elemek 5-5 helyes rajtbüntetést vonnak maguk után. Az első hatodik részelem újra 10 hellyel, a továbbiak 5-tel járnak és így tovább.