Ma már szinte bárki készíthet hatásos képeket, elég hozzá egy ügyes kis digitális fényképezőgép vagy akár egy okostelefon, így még az olyan sebes sportesemények is könnyen megörökíthetőek bárki számára, mint a Forma-1. Egy másodperc alatt akár több kép is készülhet, hogy biztosan legyen közte jó, nem igazán kell foglalkozni olyasmikkel sem, amit esetleg a képszerkesztő programok utána tudnak hozni. Az alábbi látvány azonban furcsán mutat ma a sajtósok mezőnyében:

Joshua Paul szokatlan módon egy 104 éves kamerával örökíti meg a Forma-1-es futamok apró pillanatait és talán éppen ezért annyira szépek a képei is, hiszen ma már aligha látunk bármit egy 4×5-ös Graflex szemén keresztül. Jól meg kell gondolni, hogy milyen pillanatra kattintjuk el az adott filmet, mellette biztos kéz és remek időzítés szükséges egy-egy ilyen felvétel elkészítéséhez. Az eredmény viszont utolérhetetlen hangulatú lesz.

Ilyen csodálatos az, amikor 104 éves géppel fotózzák az F1-et 2Ilyen csodálatos az, amikor 104 éves géppel fotózzák az F1-et 3Ilyen csodálatos az, amikor 104 éves géppel fotózzák az F1-et 4Ilyen csodálatos az, amikor 104 éves géppel fotózzák az F1-et 5

Az autó fotózást mi is nagyon szeretjük, ezért a lehető legtöbb módszert igyekszünk feltárni. Csináltunk már lyukkamerát Ford Transitból, de fényképeztünk már lyukkal Honda Civicet is vagy próbáltunk élethű képeket készíteni modellautókról is.