A 2012-ben a Forma-1-ben a Toro Rossónál bemutatkozott Jean-Eric Vergne három évet töltött el a sportágban versenyzőként, majd a Ferrari tartalékosa lett, mielőtt teljesen átnyergelt volna a Forma E-re.

A francia pilóta a Red Bull által a csúcskategóriába emelt, majd eldobott versenyzők népes táborának tagja, ráadásul 2014-ben csúnyán át is rázták, nagy reményeket keltettek benne, aztán nagy csalódást okoztak neki.

“Nyáron hívtak a Red Bulltól, hogy (2015-re) Maxot (Verstappen) ültetik az autómba. Teljesen megértettem a dolgot, rendben, a Toro Rosso a Red Bull pilótanevelője, a nagycsapatnál pedig nincs hely, szóval tulajdonképpen rendesek voltak, hogy jó előre szóltak” – idézte fel.

“De a hívásnál aztán rákérdeztem, hogy mi lesz, ha Vettel lelép (a Red Bulltól). Azt mondták, akkor tiéd az autó. Addig jó idényt teljesítettem, tudták, hogy a súly miatt vagyok egy kicsit hátrányban Kvjattal szemben. Aztán amikor kiderült Vettel távozása, pont a jó versenyeim után voltunk, de csak később tudtam meg, hogy mégsem én megyek oda (hanem Kvjat), mert ciki lett volna visszakozniuk.”

“Egyértelműen elkeserítő volt. A Toro Rossónál meg szerettek volna megtartani Max mellé (2015-re), de végül elvesztettem az ülést. Azt a döntést nem vonták vissza a Red Bullnál” – utalt arra, hogy végül Carlos Sainzot tették Verstappen csapattársává.