Előzetesen a Red Bullt jósolták a 2017-es Forma-1-es szabályváltozások nagy győztesének, de a csapat alaposan alulmúlta a várakozásokat, egyértelműen csak a harmadik erő a Milton Keynes-i alakulat, közelebb a középmezőnyhöz, mint az élen küzdő Ferrarihoz és Mercedeshez.

A múlt hétvégi Spanyol Nagydíjra vitt fejlesztések nem hoztak drámai javulást, Daniel Ricciardo csak annak köszönhette 3. helyét, hogy a futamon kiesett a Ferrari és a Mercedes egy-egy pilótája is.

A 2014 óta a csapat relatív versenyképtelensége miatt többször is a kiszállással fenyegetőző Red Bull-tulajdonos, Dietrich Mateschitz egyelőre türelmes.

“Fel kell zárkóznunk, le vagyunk maradva, és a Renault fejlesztései is késnek. Türelmesnek kell lennünk, amíg közelebb kerülünk a Mercedeshez és a Ferrarihoz” – mondta a Salzburger Nachrichtennek az osztrák milliárdos.

A Red Bull versenyképtelensége és a Ferrari-pilóták év végén lejáró szerződései kapcsán mind Max Verstappent, mind Daniel Ricciardót hírbe hozták mostanában az olasz csapattal, de Mateschitz nem tart tőle, hogy távozni fognak.

“A szerződéseik természetesen betonbiztosak. És hova is mennének? Se a Mercedesnél, se a Ferrarinál nem lesz szabad hely” – állította.

mateschitz_red_bull

Mateschitz üdvözölte a Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media által bevezetett szurkoló- és nézőbarát újításokat:

“Egyértelmű, hogy az új tulajdonosok szeretnének újítani, legfőképp szeretnének többet nyújtani a közönségnek. Nekik is időt kell adnunk, de eddig jó lépéseket tettek.”

Az F1-et irányító jelenlegi szerződések 2020 végén lejárnak, hamarosan megkezdődik a következő korszak kereteinek meghatározása. A kérdésre, hogy ő milyen szabályváltozásokat látna leginkább, így felelt Mateschitz:

“Mi szeretnénk egy független motorgyártót, hogy ne függjünk ennyire az autógyártóktól. Persze ez távlati kívánság, 2020 utánra.”