Ahogy minden csapat, az amerikai Haas is nagy fejlesztési csomaggal készült a hétvégi Spanyol Nagydíjra, azonban mivel a Dallaránál csak egy új padlólemez készült el időben, dönteni kellett, hogy az első számú versenyző, Romain Grosjean vagy csapattársa, Kevin Magnussen kapja azt meg a pénteki szabadedzésekre.

“Sajnos én csak szombaton kapom meg, nem ideális a helyzet” – mondta Grosjean. “Most még csak egy áll rendelkezésre, amit nem én kaptam. Pénzfeldobással döntöttünk, sosem voltam szerencsés ebben. Nem ideális a helyzet, mert nagyon sok minden jelentősen megváltozik az autón, szóval nem tudom, mit csinálok holnap, hiszen a beállításokat az új csomaghoz kell megtalálni.”

A csapatfőnök, Günther Steiner megerősítette, hogy Fortunára bízták, ki kezdheti meg a munkát az új autóval:

“Elvileg mindkét autón ott kellene lennie, de a másodikkal késtek, szóval dönteni kellett, és ez volt az egyetlen fair megoldás. Nem tudom, miért késtek a második csomag gyártásával, de eléggé bosszant a dolog, mert együtt vártuk a kettőt.”

A főnök hozzátette, azért így is hasznos munkát végezhet majd Grosjean pénteken, hiszen össze tudják majd vetni a korábbi és az új csomag adatait.