Miután felröppent, hogy a ferraris Sebastian Vettel nem hosszabbít az olasz csapattal, helyette 2018-tól a Mercedes pilótája lesz, természetesen a négyszeres világbajnok német pótlása is kérdéssé vált.

Sokak favoritja a Red Bull ifjonca, Max Verstappen lenne, de az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko sietett újra leszögezni, hogy nem adják a holland tehetséget.

“A találgatásokkal ellentétben nincs teljesítményre vonatkozó kikötés Verstappen szerződésében. Ha mi nem engedjük el, nem mehet a Ferrarihoz” – mondta a német Auto Bildnek.

f1_kina_fut_21

Fotó: Getty Images

Az olasz csapattal többször hírbe hozták már a Red Bull másik versenyzőjét, Daniel Ricciardót is, akinél a Motorsport.com friss interjújában konkrétan rá is kérdeztek, menne-e Maranellóba. Így felelt:

“Hogy őszinte legyek, nem álmodozom a Ferrariról. Az emberek mindig felemlegetik a Ferrari történelmét, és én magam is szurkolójuk voltam gyerekkoromban. Ha az F1-re gondolunk, a Ferrarira gondolunk, szóval persze, szinte minden pilótájuk hozzátett valamit a történethez, de ami engem illet, ez annyira nem érint meg, főleg, hogy még nem nyertem bajnoki címet.”

“Sokkal inkább olyan csapatot szeretnék, amely képes bajnoki címig juttatni. Akármelyik legyen is az, ki tudja. Egyelőre, a következő 18 hónapban azt remélem, hogy a Red Bull lesz az.”