A Mercedes két versenyzője, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas egy-egy futamot nyert eddig idén, és bár Bottast Bahreinben még félreállították az angol kedvéért, a kiegyenlített állás miatt ez nehezen lenne indokolható, pedig szükségel lehet még, főleg, hogy a Ferrarinál Sebastian Vettel rendszeresen saját csapattársa előtt végez, házon belül nem rabolnak tőle pontot.

A Mercedes csapatfőnökét, Toto Wolffot a német SID hírügynökség kérdezte arról, hogyan tovább, lesznek-e csapatutasítások.

“Elég vitatott kérdés ez, és senki sem szeret ilyesmit látni. De lehetnek olyan helyzetek, amikor ilyen-olyan okokból az egyik pilóta egyértelműen gyorsabb a másiknál és a csapat győzelmét kell szem előtt tartanunk” – mondta, hozzátéve, hogy olyan otromba félreállítások, mint amilyeneket a Ferrari művelt Rubens Barrichellóval a Schumacher-korszakban, biztosan nem lesznek. “Nem, az egy másik kor volt. Ilyen brutalitásra nem is gondolunk”

Wolff egyébként örül, hogy az egyéni bajnokságban Vettel Hamilton ellenfele: “A bajnokság szempontjából jó, hogy a legnagyobb pilóták vívnak, akik ketten együtt majdnem 100 győzelmet szereztek már.”