A Ferrari az elmúlt években nem igazán volt tényező a Forma-1-es világbajnokságban, 2014-ben és tavaly még futamot sem sikerült nyernie a maranellói csapatnak.

Az előzmények után meglepő, hogy mekkorát lépett előre az olasz alakulat idén, a futamgyőzelmek számában 2-2 arányban osztoznak a Mercedesszel, a konstruktőri bajnokságban pedig mindössze egyetlen pontocskával állnak a címvédő mögött.

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne immár maga is ki meri mondani, hogy újra versenyben vannak.

“Jelentős javulást produkáltunk. A Scuderia kemény munkával készült a 2017-es idényre, az első eredmények pedig biztatók. A Ferrari újra versenyképest, a stuttgarti riválisunk (a Mercedes – a szerk.) pedig fél tőlünk” – idézte a La Repubblica az elnököt, aki azért hangsúlyozta, hogy nem bízták el magukat.

“Egyesek egyenesen csodának nevezik a 2016-hoz viszonyított előrelépésünket. Jól kezdtünk, de továbbra is keményen dolgozunk. Tisztelettel kezeljük az ellenfeleinket, senkit nem becsülünk alá, főleg nem a Mercedest”

Az olasz csapat volt pilótája, Felipe Massa is örömmel látja a Scuderia feltámadását:

“A Ferrari olyat tett, amire senki sem számított. Senki nem gondolta volna, hogy a Ferrari ott tart majd, ahol, ez jó dolog. Ha tavaly novemberben megkérdeznek, azt mondtam volna, hogy idén csakis a Red Bull lesz képes szembeszállni a Mercedesszel. De a Red Bull nem épített jó autót, a Ferrari viszont igen.”