Daniel Ricciardo továbbra is pozitívan látja a Red Bull 2017-es szezonját, annak ellenére is, hogy az istálló továbbra is markáns lemaradásban van az élmezőnyhöz képest. Bár a Red Bull a harmadik leggyorsabb csapat, még mindig 1,7 másodperces volt a hátrányuk a pole pozíciót megszerző Sebastian Vettel mögött.

Ricciardo azonban felidézte 2016-ot, amikor szintén nagy lemaradást produkáltak az Orosz Nagydíj hétvégéjén, de Spanyolországban és Monacóban sikerült javítani az eredményen, utóbbin ráadásul a pole pozíciót is megszerezte.

“Inkább a megszerzett pozíciót nézem, mint az időt. Tudtuk, hogy az ötödik hely lesz az általunk megszerezhető legjobb hely a mai kvalifikáción. Ezért harcoltunk egész hétvégén, és örülök, hogy végül elértük ezt a kis célt. Megnéztem a köridőt, nagy a különbség, de azt is tudjuk, hogy ez nem a mi pályánk. Nem jó érzés, de tavaly 1,7 másodperc volt a lemaradásunk az első helyezettől, most nagyjából 1,8 másodperc, két futammal később viszont pole pozíciót szereztem. Megpróbálok továbbra is pozitív maradni és elfogadni az ötödik helyet.”

Az ausztrál pilóta csapattársa, Max Verstappen viszont ismét az autó balanszára panaszkodott.

“A Q2-től nagyon rossz volt az időmérőm. Két szettem volt a Q3-ra, de már a Q2-ben panaszkodtam, mert a 13-as kanyarban fékezésnél sok tapadást vesztettem a hátsókon, túlmelegedtek a gumik. A Q3-ban csak egyre rosszabb lett. Normális esetben az üzemanyag fogyásával lesz egyre jobb az autó, de most nem ez történt, egyre lassabb lettem.”