A Forma-1-es Orosz Nagydíj első edzésén Kimi Räikkönen, a másodikon a finn és Sebastian Vettel is verte a Mercedeseket. A négyszeres világbajnok a délutáni gyakorláson a bajnoki rivális Lewis Hamiltonnak bő héttizedet adott, de nem hiszi, hogy az eredmények a valós erőviszonyokat mutatják. Vettel szerint a Mercedes kamuzott.

“Igen, szerintem blöfföltek. Úgy gondolom, hogy szombatra nagyon is rendben lesznek, ez a pálya fekszik nekik, holnap erősek lesznek. Persze mi is mindig mindent beleadunk, de papíron ez a Mercedes pályája, ezért meggyőződésem, hogy ma nem mutattak meg mindent, emellett nem igazán jöttek ki a köreik, úgyhogy nem valós a mostani különbség” – nyilatkozta az edzés után.

f1_orosz_edz_07

“Nem akarok senkit lehülyézni, de tavaly pénteken egyesek egészen beizgultak, hogy a Williams lesz a leggyorsabb, aztán persze a Mercedes volt az. Meg lehet vezetni az embereket, sok mindennel lehet játszani, üzemanyag-mennyiség, motorüzemmódok… Ezen a pályán különösen jól lehet trükközni.”

Vettel azt is elmondta, hogy egy kicsit nehezen kapta el a fonalat, délelőtt még nem érezte a pálya ritmusát.

“Nem vagyok benne biztos, hogy mindent ki tudtam hozni a köreimből, ezen a pályán nagyon fontos a magabiztosság. Sok kanyar ugyanolyan papíron és az autóban is ugyanolyannak tűnnek, mégis nagyon trükkös jól elcsípni őket. Délelőtt ki is pördültem, és láttam, hogy mások is elmérték a féktávokat. Nem bánnám, ha ültetnének pár fát a pálya mellé, hogy legyen viszonyítási pontunk, mert most minden ugyanúgy néz ki, nehéz bemérni a kanyarokat, nehéz elkapni az ütemet.”