Az Orosz Nagydíj második szabadedzésen folytatódott, sőt, kiteljesedett a Ferrari uralma, Sebastian Vettel új körrekorddal lett a nap leggyorsabbja, mögötte pedig csapattársa, Kimi Räikkönen végzett.

A Mercedes pilótái végigbukdácsolták a délutáni edzést, nem bírtak a gumikkal, gondjaik voltak a melegítéssel, az ultralágyból pedig egyszerűen nem tudták kihozni a benne rejlő plusz tapadást és az ebből fakadó plusz tempót. Valtteri Bottas közel héttizedet kapott Vetteltől, Lewis Hamilton tőle négyszázaddal lemaradva lett a 4. A háromszoros világbajnok nem sokkal az edzés vége előtt ráadásul átvágott a 2-es kanyar bukóterén, amiért büntetést is kaphat.

f1_orosz_edz_17

A Red Bull hozta a papírformát az 5-6. hellyel, de hátrányuk már ijesztő volt, emellett a megbízhatóság miatt is fájhat a fejük, ugyanis Max Verstappen autójában a vége előtt nagyjából 20 perccel egyszerűen elszállt a hajtás, kénytelen volt félreállni a pályán. Délelőtt hasonló történt a Renault tesztelőjével, Szergej Szirotkinnal is, valami nem klappol a franciák erőforrásával.

A három nagycsapat mögött öldöklő harc folyik a középmezőnyben, a 7. Felipe Massát és a 13. Jolyon Plamert nagyjából fél másodperc választotta el, az időmérőn minden apróság számít majd a Williams, a Renault, a Force India és a Haas csatájában.

f1_orosz_edz_21

A mai eredmény alapján talán velük küzd majd a McLarenes Fernando Alonso is, csapattársa, a motorcsere miatt délután később kifutó Stoffel Vandoorne viszont egyelőre nem tudja ugyanazt a tempót hozni a McLarennel, mint a spanyol.

A Haasnál az új fékbeszállító, a Carbone Industrie alkatrészeit próbálgató pilóták autójából feltűnően sok fékpor szállt ki, Romain Grosjean folyamatosan alulkormányzottságra is panaszkodott, de a tempó nem volt olyan rossz.

Az Orosz Nagydíj kvalifikációja szombaton a megszokott európai menetrend szerint, 14 órakor kezdődik.

f1_orosz_edz_2