A szélvédőszerű pajzs a glóriával ellentétben sokkal inkább illik az autók karosszériájához, viszont csak kisebb tárgyak ellen véd, repülő kerekek ellen nem. Amikor a pilótákat az új eszközről kérdezték az Orosz Nagydíj helyszínén, megosztottak voltak.

“Lehetne az, hogy nem vezetünk be semmit?” – tette fel a költői kérdést a haasos Romain Grosjean. “Nem voltam nagy rajongója a glóriának, és a pajzzsal ugyanez a helyzet. Nem akarok a biztonság útjába állni, de mi lesz a következő lépés? Nem akarok zárt autókat a Forma-1-ben.”

A Toro Rossó-s Danyiil Kvjat egyetért Grosjeannal. “Egyetértek Romainnal, elég volt már” – így az orosz. “A Forma-1-es autók maradjanak olyanok, mint most. Van elég védelem. Persze, ha akad egy jó ötlet, azt meg lehet fontolni, de én ellenzem mindkét opciót.”

A mercedeses Valtteri Bottas és Red Bull-os Daniel Ricciardo diplomatikusabbak voltak. “Nincs bajom a pajzzsal, nem néz ki rosszul. A glóriához képest mindenképp előrelépés” – fogalmazott a finn. “Szívesen kipróbálnám, hogy milyen vele a kilátás a kocsiból.”

“Az első benyomások rendben voltak, most jön egy kis fejlesztési munka, aztán felszereljük a kocsikra. Pozitív, hogy még mindig foglalkoznak a fejvédelemmel” – vélekedett Ricciardo.

“A glóriánál jobban fest. Valószínűleg nincs egy szinten vele a biztonság szempontjából, de az FIA szerint még nagy fejlesztési potenciál van benne. Minden azon múlik, mennyit lehet még fejleszteni” – nyilatkozta a Force Indiá-s Sergio Perez.

A haasos Kevin Magnussen a biztonság miatt aggódik. “Láttunk néhány képet, engem nem vettek meg” – mondta a Haas pilótája. “Szerintem nincs szükségünk ilyesmire, különösen esőben lehet vele nehéz a vezetés. Már a szélvédő nélkül is alig látunk valamit, veszélyes lehet.”