Az Orosz Nagydíj 2014-ben került be a Forma-1-es versenynaptárba, de a szocsi olimpiai létesítmény területén kiépített pálya három hétvége alatt is produkált jó pár ütős balesetet. Válogatás az eddigi incidensekből:

2015, harmadik szabadedzés: a Toro Rossó-s Carlos Sainz hatalmas sebességgel csapódott a biztonsági korlátba a 13. kanyarban, lassú mentése aggasztó volt, de a spanyol karcolásokkal megúszta, az időmérőn nem indult, de a versenyen már rajthoz is állt.

2015, futam: a verseny első komolyabb balesete – a rajt után a Force Indiá-s Nico Hülkenberg és a sauberes Marcus Ericsson is ütközött, de csak megforgás utáni kocc volt – Romain Grosjean nevéhez fűződött, a francia a 12. körben dobta el a Lotust a 3. kanyarban, ő sérülés nélkül megúszta, de az autó ripityára törött, a túlélőcella is megrepedt.

2015, futam: a hajrában a ferraris Kimi Räikkönen próbálta elvenni honfitársától, a williamses Valtteri Bottastól a 3. helyet, de a veterán igen rosszul mérte fel a manővert. Bottas a falban végezte, míg a 2007-es bajnok a sérült autóval a 8. helyen kullogott be.

2016, futam: a Red Bull-os Danyiil Kvjat kicsinálta magát: az orosz pilóta a hazai pályán a rajt után egymás után kétszer ütközött Sebastian Vettellel, a Ferrari a falban végezte – a négyszeres bajnok nyomdafestéket nem tűrően háborgott a rádión –, míg az orosz pilóta a következő, Spanyol Nagydíjon már a Toro Rosso autójában ült, helyére Max Verstappent léptették elő.