A Forma-1 új tulajdonosa, az amerikai Liberty Media a korábbiaknál is fontosabbnak tartja a sportág USA-beli terjeszkedését, és úgy tűnik, táptalaj is van a szándékhoz.

Az elmúlt években Las Vegas, a Los Angeles-i régióhoz tartozó Long Beach és New Jersey is képbe került – az utóbbi helyszínen neki is láttak a munkának, de a 2011-es bejelentés után 2013-ban Bernie Ecclestone ejtette a szervezőket.

A hétvégén arról érkezett hír, hogy Long Beach újra komolyan foglalkozik az F1-gyel, a városi tanács megbízta a KPMG-t a Forma-1-es nagydíjrendezés megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésével. A város a tanulmány alapján szándékszik arról dönteni, hogy továbbra is az IndyCar versenyének adjanak otthont, vagy 1983 után újra a száguldó cirkuszt fogadják.

Kedden a német Auto Motor und Sport viszont a New Jersey-i projekt újjáéledéséről írt, a lap tudomása szerint az F1-et irányító triumvirátus, Chase Carey, Ross Brawn és Sean Bratches elhatározta, hogy megvalósítják a versenyt, éjszakai futamot hoznak össze Manhattennel átellenben. A tárgyalások állítólag igen előrehaladott szakaszban járnak, a verseny akár már a 2018-as naptárba is bekerülhet.

A Red Bull New Jersey-i kiruccanása 2012-ben

Kapcsolódó címkék: F1 Forma-1 Long Beach New Jersey Sport USA