Miután a Red Bull 2015-ben haragszomrádot játszott a Renault-val, már akkor felmerült, hogy a Honda második csapatként befogadja őket, de ezt az akkori McLaren-vezér Ron Dennis megvétózta, amiért azóta is hálásak az energiaital-gyártó csapatánál.

Ezzel együtt a japánok fejlesztéseit nagyban segítené, ha a McLaren mellett egy másik partnerük is lenne, tavaly ősz óta a Sauber van képben. A svájci csapat a Ferrari régi-régi szövetségese, de úgy hírlik, Hinwilben elégedetlenek az olaszok 2016-os erőforrásának teljesítményével és megbízhatóságával, a Honda egyelőre még rosszabb motorját viszont – bízva a javulásban – megfelelően alacsony áron elfogadnák, az üzlettel középtávon mindkét partner nyerhetne.

barcelona_teszt01_38

A csapatoknak május 6-áig kell jeleznie a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) felé, milyen erőforrással indulnak a következő idényben, a Motorsport.com pedig úgy tudja, hogy ennek megfelelően a Honda és a Sauber tárgyalásai is az utolsó szakaszban járnak, napokon belül várható a bejelentés.

Ami a McLarent illeti, mostanra Wokingban is elfogadták, hogy egyedül nem megy, a Hondának kellene egy további partner:

“Igen, úgy gondolom, hogy a mi esetünkben tényleg hátrány a kevés futás. A több csapat, a több pályára küldött motor előnyös lenne. Persze ennek ára is van: több erőforrás kell áldozni a több motor legyártására. Akárhogy is legyen, partnerek vagyunk, előbb-utóbb pedig jön egy második csapat is, mi pedig támogatni fogjuk ezt. Azonban fontos számunkra, hogy ez ne menjen a mi kapcsolatunk rovására” – idézte a Motorsport.com Eric Boullier versenyfőnököt.