Az elmúlt években a Mercedes Forma-1-es csapatának egyik fő gondja volt, hogy kordában tartsa a házon belüli rivalizálást. 2017-ben azonban a Ferrari valódi ellenfelükké vált, három futamból eddig csak egyet nyertek az ezüstnyilak a vörösökkel szemben, így új helyzetben találták magukat, de ezt a csapat vezetője szerint igyekeznek motivációra váltani.

„Valószínűleg a Forma-1 számára jó, hogy küzdelem van a Ferrari és a Mercedes között, szóval sportemberként kell erre tekintenünk, harcolnunk kell. Ez a helyzet, még akkor is, ha most ez szar érzés” – mondta Toto Wolff, a Mercedes csapat vezetője a Crashnettel folytatott beszélgetésben.

Mikor arról kérdezték, hogy a Mercedes vajon felkészült-e arra, hogy megvédje a címét, Wolff úgy vélekedett, hogy a csapat szerinte jó reagál a kihívásokra.

“Az elmúlt három évben csapaton belüli küzdelem zajlott, és természetesen erre állt be a gondolkodásunk, a mostani egy új helyzet, amelyet szerintem jól fog bírni a csapat. Látom a pozitívumokat a szabályváltozásban, kijelenthetjük, hogy versenyben vagyunk a futamgyőzelmekért és harcolunk a bajnoki címekért jelenleg, szóval általánosságban csak jó hírek vannak. „