A Red Bull már évek óta mondogatja, hogy amennyiben nem lesz versenyképes motorja, inkább kiszáll a sorozatból. Eddig ez nem történt meg, de nem kizárt, hogy később meg fog.

Helmut Marko szerint új motorokra van szükség a Forma-1-ben. “Legkésőbb 2021-ben új, független motorszállítónak kell érkeznie a sorozatba. Ez több, mint szükséges” – mondta Marko.

“A motornak egyszerűnek és hangosnak kell lennie, és nem kerülhet tízmillió eurónál többe. Sima versenymotorra van szükségünk, nem olyan túlbonyolított technikára, mint ami most van.”

“Bőven vannak olyan gyártók, amelyek képesek lennének motort szállítani. Az FIA-vel együtt azt várjuk az új tulajdonosoktól, hogy az év végéig álljanak elő valamivel. Ha ez nem történik meg, az F1-es jövőnk nem biztos.”

A Red Bull az idei szezonjával sem teljesen elégedett, a Spanyol Nagydíjra nagy fejlesztési csomaggal készül az istálló. “Éjjel-nappal dolgozunk azon, hogy előrelépjünk. Két problémánk van: egyrészt a Renault megbízhatósági gondok miatt késett a fejlesztésekkel, és a kasztnink sem lett olyan jó, mint kellene.”

“Barcelonára alaposan átdolgozzuk, a Renault pedig Kanadára ígért újabb fejlesztést.”