A Force India tulajdonos-főnöke, Vijay Mallya tavaly óta Angliában tartózkodik, ugyanis hazájában, Indiában elfogatóparancsot adtak ki ellene, miután cégeivel 1,4 milliárd dollárra rúgó tartozásokat halmozott fel.

India idén februárban kérelmezte az egykori milliárdos kiadatását, az Egyesült Királyság belügyminisztériuma pedig befogadta a kérelmet, így ma Mallyát Londonban őrizetbe vették, a délutáni tárgyaláson viszont a bíróság elutasította a kiadatást.

“Hála az égnek az Egyesült Királyság elfogulatlan az erős igazságszolgáltatásáért!” – írta a Twitteren Mallya.

A Force India-csapatot közvetlenül nem érinti a dolog, a silverstone-i alakulat a Forma-1-es pénzdíjakból és a szponzori bevételekből – idén 15 millió dolláros új támogatót fogtak – elgazdálkodik, de időnként jól jött, hogy Mallya meg tudta támogatni a működést, amikor nagyobb összegre volt szükség.

A most letartóztatott Mallya tulajdonostársa, Subrata Roy Sahara már két éve börtönben csücsül Indiában, nélküle is megvoltak.

Úgy tudni egyébként, hogy a Force India tulajdonosai nyitottak a csapat eladására, de az általuk elvárt 250 milliós összeg még az amúgy jól működő és eredményes alakulatért is túl sok, így nem tolonganak a vásárlók.