Carlos Sainz szeretné, ha a csapat minél hamarabb elejét venné a technikai problémáknak, mert Bahreinben ismét nem tudott tenni semmit az ellen, hogy az STR12-es megadja magát. A spanyol pilóta így már a Q1-ben kiesett. Ráadásul éppen gyors körön volt Sainz, amikor félreállni kényszerült, így értékes időket dobott el.

“Nagyon meg kell vizsgálnunk ezeket a problémákat, mert elvesztettük a nagy esélyt a Q3-ra. Ausztrália óta nem voltunk ilyen gyorsak! Tehát nagy kár a kiesés. Holnap meg kell próbálni menteni a helyzetet. Nem tudom, mennyire megy majd, mert nagyon nehéz előzni ezen a pályán. Mindent beleadok holnap és meglátjuk, hogy mit tehetünk.”

A szabadedzés alatt kipufogó-probléma miatt állt le a Toro Rosso, ami már csak azért is sajnálatos, mert az volt Sainz egyetlen esélye, hogy a verseny körülményeihez hasonló szituációban gyakorolhasson a pályán. Sainz szerint a nyolcadik hely is reális lehetett volna az időmérő végén, így azonban a 16. rajthelyről kell nekivágnia a Bahreini Nagydíjnak.

f1_bahrein_kval_14