Azért a Ferrarinál sem teljes az öröm a szahíri pályán, ugyanis Kimi Räikkönen autója már az edzés első felében kékes füstöt eregetve adta meg magát a pályán, ami után a finnre hosszas sivatagi séta várt a rekkenő, 37 fokos hőségben.

A Mercedes igen keveset mutatott az első gyakorláson, Lewis Hamilton majdnem két másodperces hátránnyal a 10., Valtteri Bottas pedig csak a 14. időt érte el, igaz, rövid, gyors etapot egyikük sem teljesített.

f1_bahrein_edz_02

Vettel mögé a két Red Bull sorolt be négy- és hajszál híján kilenctized lemaradással, őket a két-két Force India és Williams követte, a top10 végébe pedig a mclarenes Fernando Alonso és a hassos Romain Grosjean került Hamilton elé.

A McLaren-Hondánál is akadt meghibásodás, Stoffel Vandoorne ugyancsak a pályán állt félre, amikor az erőforrás egyszer csak leállt az autójában.

A kánikulai első edzés után a magyar idő szerint 17 órakor kezdődő második másfél órás menet már sokkal reprezentetívabb lesz a hétvége folytatását illetően, hiszen az időmérőt és a vasárnapi versenyt is alkonyatban, enyhébb időben rendezik majd.

f1_bah_edz_1