Már korábban is felröppent, hogy a régi Ferrari-szövetséges Sauber motort válthat, és most újabb lendületet kapott a sztori.

A bahreini paddockban azt beszélik, hogy a svájci csapat és a Honda tárgyalásai jól haladnak, hamarosan meglesz a megegyezés.

A Honda számára életbe vágó lenne a McLaren mellett egy másik csapat ellátása is, hiszen kétszer annyi adatból dolgozhatnának a motor fejlesztésén, de a partnerséget tető alá hozó Ron Dennis hallani sem akart ilyesmiről.

“Ron évekig blokkolta, hogy a Honda más csapattal is dolgozzon, de Ron ma már nincs itt” – mondta egy hondás bennfentes a svájci Speed Weeknek, utalva arra, hogy a McLaren immár nem fog a vétójogával élni.

barcelona_teszt01_38

A Honda számára azért is előnyös lenne egy második partner, mert így Forma-1-es lehetőséget biztosíthatna japán neveltjeinek, a Forma-2-es Macusita Nobuharunak és/vagy az F3-as Makino Tadaszukének.

“2018-ra nincs hely japán pilótának, de ha Tadaszuke jól szerepel a Forma-3-ban, 2018-ban mehet a Forma-2-be, és ideális esetben 2019-20-ra a Forma-1-be juthat. Ez időben jól kijönne Pascal Wehrlein szempontjából is, hiszen 2019-re ő már vagy a Mercedesnél, vagy valamelyik Mercedes-partnercsatnál vezethet” – magyarázta a forrás.