A Ferrari a maranellói mércével mérve pocsék, nyeretlen 2016-os szezon után idén nagyot lépett előre, két forduló alapján úgy tűnik, az olasz csapat pariban van a címvédő Mercedesszel, igazi csata folyhat majd a bajnoki címekért.

Az egykori Ferrari-pilóta, háromszoros világbajnok, az elmúlt években a Mercedes-csapat elnökeként dolgozó Niki Lauda a napokban arról beszélt, hogy a Scuderia sikerei épp az alakulat elolaszosítása ellenére jönnek idén, a jó szereplés az új technikai főnöknek, Mattia Binottónak köszönhető.

“Binottót olasznak tartják? Valójában svájci, és ez látszik is. A Ferrari azért működik most, mert egy svájci igazgatja az olaszokat, munkára fogja őket, de hagyja, hogy szabadon kifejezzék magukat, az elképzeléseiket” – nyilatkozta az osztrák legenda.

Amikor Lauda szavaival szembesítették, a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne így reagált:

“Inkább nem mondok semmit. Ha megszólalok, abban sértések lesznek, márpedig nem szeretnék egy barátot megsérteni” – mondta a La Repubblicának.

A tesztek és az első két versenyhétvége megmutatta, hogy Maranellóban jó autót terveztek és építettek 2017-re, a hozzáértők szerint a bajnokságot az idény további részében zajló fejlesztések döntik majd el. Marchionne is egyetért:

“Így van. Az elmúlt években a Ferrari mindig mintha belefáradt volna az autó fejlesztésébe, de idén nem így lesz. Megvan a programunk és teljes gőzzel haladunk is vele. Csak idő kérdése.”