Az első két futam eredménye alapján az idén nagy csatát vív majd egymással a vb-címért Lewis Hamilton és Sebastian Vettel. A Mercedes pilótája már korábban jelezte, hogy örül ennek a párharcnak, mert “a legjobbak” mérhetik össze erejüket.

Hamilton a Kínai Nagydíjon aratott győzelme után tovább hízelgett Vettelnek, egyelőre remek a viszony a két vb-aspiráns között.

“Őszintén hiszem, hogy ez így is marad” – mondta Hamilton. “Ki tudja, talán lesznek pillanatok, amikor kemény csatákba keveredünk, és emiatt lehet olyan, hogy egyikünk úgy gondolja, valami sportszerűtlenség vagy túlzott keménykedés történt. De felnőtt emberek vagyunk, rengeteg tapasztalattal a hátunk mögött.”

“Soha nem éreztem még ekkora tiszteletet egy másik pilóta részéről, főleg Sebastian-kaliberű versenyzőtől. Ha nyersz, kiélvezed, de elismered a másik pilóta teljesítményét is. Ha veszítesz, ugyanígy. Mi mindketten így gondolkodunk, és ez nagyszerű.”

“Természetesen a pályán meg akar ölni és le akar győzni, fordítva szintén, de az autón kívül képesek vagyunk elismerni a másik teljesítményét. Sebastian a legjobb formájában van, nagyon gyors, így ha elé tudok kerülni, az csakis elismerést jelent. És fordítva szintén.”

“Egy négyszeres világbajnok ellen küzdök. Olyan jó, mint még soha, és fenomenálisan gyors. Egy igazi harcos pedig pont ilyen csatáról álmodozik, mert a legjobb érzés győztesen kikerülni egy ilyenből. Remélem, hogy ez a csata a végsőkig kitart, és semmilyen műszaki hiba nem szól bele.”