A vasárnapi Kínai Nagydíjon a második helyről induló Sebastian Vettel nem egészen a rajkockájába, hanem annak vonalába, de eltolva állt be, hogy a startnál elkerülje a vizesen csúszós felfestést és úgy általában szárazabb felültről lendülhessen neki.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint érdemes lenne tisztázni, mi fér bele és mi nem a rajtok előtti helyezkedésbe.

“Úgy hiszem, volt már erről szó (a tavalyi Japán Nagydíj után, amikor Daniel Riccardo állt be szokatlanul – a szerk.), de jó lenne, ha most… Mert igazán nyilvánvaló volt mivel is próbálkozott, a pálya szárazabb részére kerülni, ami érhető is, de jó lenne, ha tisztán láthatnánk, hogy a versenyzőnek a rajtkockájából kell-e elindulnia vagy sem” – mondta Vettel korábbi főnöke a verseny után.

“Csak egy vonal vagy boksz a rajtkocka? Emlékszem, hogy felmerült ez már máskor is, mondjuk most nem lett származott belőle előnye, de azért jó lenne tisztán látni” – tette hozzá.

A futam alatt a versenybírók jelezték, hogy észlelték Vettel helyezkedését de nem további lépéseket nem tartottak szükségesnek.