Nem alakult fényesen a Kínai Nagydíj a Sauber számára, különösen a helyettesítő pilótának akadtak nehézségei, Antonio Giovinazzi ugyanis az időmérőn és a futamon is összetörte az autóját. A súlyosan megsérült autót egész éjszaka építette a csapat, és mivel új váltóra is szükségük volt, ezért öt rajthelyes büntetést is kaptak.

A futam negyedik körében, a célegyenesben egy nedves részen csúszott meg az olasz pilóta, aminek következtében a falnak csapódott. A balesetet után biztonsági autót küldtek a pályára, amíg a törmeléket feltakarították az aszfaltról.

“Először is, szeretnék ismét bocsánatot kérni az egész csapattól. Ők nagyszerű munkát végeztek, hogy az autó ismét összeálljon a futamra. Kár, hogy újra összetörtem ma. Megtanultam a leckét. Csak gyorsan el akarom felejteni ezt a hétvégét” – összegezte a hétvégét a Giovinazzi.

Az ifjonc időmérős balesete

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn is hasonlóan nyilatkozott.

“A mai nap nem a mi napunk volt, különösen nem Antonióé. Örülünk, hogy jól van a baleset után. A körülmények nehezek voltak, különösen több tapasztalat hiányában. Nem vagyunk képesek tartani a lépést a versenyársakkal, a mai futam megmutatta a gyengeségeinket és az autónk gyengeségeit.  Most már a következő bahreini versenyhétvégére koncentrálunk.”

Repeta a futamon