Az esős, ködös, szmogos idő miatt a Forma-1-es Kínai Nagydíjra kijelölt kórháznál a pálya mentőhelikoptere nem tudott volna leszállni, ezért a pénteki első szabadedzést hosszú leállások szakították meg, a másodikat pedig el sem indították, teljesen elmaradt.

Mivel vasárnapra is rossz időt valószínűsítenek, a hétfői rendezés pedig a jövő hétvégén következő Bahreini Nagydíj miatt gyakorlatilag lehetetlen, felmerült a hétvége menetrendjének megváltoztatása, egyesek a futam szombatra való előrehozásáról beszéltek. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szóvivője ezt gyorsan cáfolta, ugyanakkor több helyszíni újságíró szerint még nem dőlt el a kérdés véglegesen, a csapatvezetők átbeszélik a témát a versenyigazgató Charlie Whitinggal.

A Motorsport.com úgy tudja, a kérdést a péntek esti versenyzői értekezleten vitatják meg, amelyen ezúttal jelen lesznek a csapatvezetők is. A változtatáshoz a csapatok teljes egyetértésére lenne szükség.

Ottani idő szerint késő estig nem érkezett hivatalos közlés, de úgy tudni, végül nem változtattak semmin, marad a vasárnap délutáni rajt és a reménykedés, hogy jobb idő lesz.

Lewis Hamiltonnak is van ötlete az átszervezésre, a háromszoros világbajnok Mercedes-pilóta a ma elmaradt edzéseket is pótolná, írta a Twitteren:

“Nagyon sajnálok mindenkit, akár a tévén nézte, akár a pályán! Megoldást kell találni az időjárási kérdésre. Szombati program: három szabadedzés, időmérő vasárnap délelőtt, aztán a futam. Ki van benne?”