Az esős-ködös idő, a legendás sanghaji szmog miatt a Forma-1-es versenyhétvégére kijelölt kórháznál a mentőhelikopter nem tudott volna biztonságosan leszállni, ezért a Kínai Nagydíj pénteki első edzésén két nagy szünetet tartottak, a második edzést pedig el sem indították.

Mivel a hétvége további részére, különösen vasárnapra sem jobbak a kilátások, komoly kérdés, hogy mi lesz a Kínai Nagydíjjal. Vajon törölhetik a futamot, esetleg hétfőn tartják a versenyt? A brit Sky Sports F1-es kommentátora, David Croft egy meg nem nevezett Forma-1-es logisztikai szakembert kérdezett, aki az alábbiakat mondta:

“Hét nap múlva már Bahreinben rendezünk nagydíjat. Eleve óriási sietséggel jár, hogy Bahreinbe jussunk, szerintem nem lehetne úgy futamot tartani hétfőn, hogy ne legyen hatalmas káosz a garázsok (bahreini) felépítésével, az autók előkészítésével.”

“A vasárnapi verseny után mindent összepakolnak, csapatonként három konténer megy a repülőre. Egy konténer már vasárnap éjfélre elhagyja a pályát. Az rögtön megy is Bahreinbe, hogy kedd reggelre ott legyen a pályán. A garázsok kiépítéséhez szükséges dolgokat már vasárnap éjfél előtt elszállítják, minden más pedig utána megy, hogy szerda reggelre megérkezzen.”

f1_kina_edz_20

“Egy előőrs azonnal megy Bahreinbe, hogy nekiálljanak a garázsnak, és a többi csapattag is odaér szerda reggelre, addigra mindenki ott van. Nagyon ki van centizve, de megoldható. De ha hétfőn lenne a verseny, akkor minden csúszik 24 órával, így nagy az esély, hogy nem lenne készen minden csütörtökön, a pénteki edzésekre.”

“Szerintem esetleg előrébb hozhatnák a versenyt vasárnap, vagy épp törölhetnék a pénteki bahreini edzéseket, bár ebben az esetben egy egész napi akciót fújnának le, pedig a bahreini szervezők nézőket akarnak.”