A tavaly bemutatkozott új Forma-1-es csapat, az amerikai Haas két igen erős eredménnyel kezdte a 2016-os szezont, de a mesébe illő indulás után az idény során szaporodtak a problémák, az első számú versenyzőnek igazolt Romain Grosjean pedig már-már gyerekesen hisztizett a versenyhétvégéken.

A Haas idén újra remekül kezdett, az Ausztrál Nagydíj időmérőjén Grosjean a “best of the rest” pozícióba, azaz a két Mercedes, a két Ferrari és a Q3-ra talpon maradt Red Bull mögé kvalifikált, a kedvét pedig még az sem rontotta el, hogy műszaki hiba miatt nem ért célba.

“Az autó az első körtől jónak tűnt. Kár, hogy nem értem célba, de az autó jó, bízzunk benne, hogy Kínában is olyan erős lesz, mint Ausztráliában! Mindig jobb, ha esetleg nem 100 százalékosan megbízható, de gyors az autó, mint ha megbízható, de lassú lenne. A 15. helyen való célba érés nekem nem akkora öröm, ellenben nem gond, ha a top10-ben küzdhetek, jó eredményeim lehetnek, de az idény elején akad pár probléma. A teljesítmény megvan, ami a legfontosabb. Ha az autó gyors, a pontszerzésre hajthatunk, a megbízhatóságot meg majd megoldjuk” – mondta a francia.

...a Haasnál

A csapat alapító-főnöke, Gene Haas szerint jó jel, hogy Grosjean most nem panaszkodik.

“Az első mögött két másodperccel öt csapat van fél másodpercen belül” – utalt arra, hogy a középmezőnyben öldöklő csata jöhet. “De az autónknak nincs gyenge pontja, a motorunk pedig erős. Grosjean Melbourne-ben a szokásosnál kevesebbet panaszkodott az autóra, ez jó jel!”