Fernando Alonso mások problémái miatt ugyan a 10. helyre ugrott és az előzés lehetetlensége miatt azt kieséséig tartotta is Melbourne-ben, csapattársa, Stoffel Vandoorne az utolsó, 13. pozícióban ért be az Ausztrál Nagydíjon.

A McLaren pilótái utólag elmondták, hogy csapatuk jelenleg minden bizonnyal az utolsó a mezőnyben, az alakulat fejesei pedig erre is készítenek fel mindenkit a hétvégi Kínai Nagydíj előtt.

“Sanghajban közismerten kiszámíthatatlan versenyek vannak, ugyanis a pálya megterhelő az autók, a gumik és a motorok számára, az időjárás pedig változékony, de azt már most megjósolhatom, hogy a riválisokhoz képes még annyira sem lesz jó a tempónk, mint Ausztráliában volt” – mondta a csapat beharangozójában Eric Boullier versenyfőnök.

“A sanghaji pálya jellege egészen más, a hosszú, gyors egyenesek valószínűleg jobban megmutatják majd a gyengéinket, mint az Albert Park tette. Természetesen így is a tőlünk megszokott küzdőszellemmel futunk neki a hétvégének, a legfontosabb pedig az lesz, hogy az autók megbízhatóságát biztosítsuk.”

A Honda F1-es főnöke, Haszegava Juszuke sem ígér semmi jót:

“Úgy gondoljuk, hogy a Kínai Nagydíj még nagyobb kihívás lesz számunkra. A változékony időjárás miatt a futam mindig egy kicsit lutri, ami rossz hatással van a beállításokra, az autó balanszára. A pálya a lassú és közepes tempójú kanyarokkal és a két hosszú egyenessel rendesen megterheli az erőforrásokat. Természetesen most a McLarennel szorosan együttműködve dolgozunk majd azon, hogy a maximumot hozzuk ki a csomagból. Hosszú az idény, igyekszünk minden egyes hétvégére javulni.”