Bár sokan a 2017-es Forma-1-es szabályváltozások nagy nyertesének jósolták a Red Bullt, a csapat nem mutatott sokat a téli teszteken, a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj pedig igazolta, hogy Barcelonában nem sumákoltak, egyszerűen egyelőre nem elég versenyképesek.

Melbourne-ben a Red Bull egyértelműen a harmadik erő volt csak a Ferrari és a Mercedes mögött, a csapatfőnök, Christian Horner szerint fél másodperces javulásra lenne szükségük.

“Hogy őszinte legyek, szerintem nem vagyunk olyan messze a Mercedestől. Nagyjából fél másodpercet kellene találnunk. A Ferrari nagyon meggyőző volt Melbourne-ben, talán övék a leggyorsabb autó, míg a miénk egyértelműen a harmadik a sorban. Azt mondanám, hogy jó fél másodperce kell hozunk, hogy versenybe kerüljünk az előttünk lévőkkel” – magyarázta a GPUpdate.netnek.

Horner hozzátette, hogy bár másoktól eltérő irányt választottak a kasztni fejlesztésénél, továbbra is hisznek a saját koncepciójukban.

“Az elején járunk még, a szabályok kiforratlanok. Mi eltérő koncepciót választottunk, de úgy hiszem, nagyon jó fejlesztési potenciál fekszik benne.”

barcelona_teszt02_08

A kasztni mellett persze a motor is nagyon fontos, a Red Bullban TAG Heuer néven dolgozó Renault-erőforrást is javítani fogják.

“Sok munka vár ránk. A versenytempónk alapján bizakodók vagyunk, de mind a mi részünkről, mind a Renault részéről sokat kell még dolgozni” – mondta a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko. “Montrealban jön a Renault nagy fejlesztési csomagja. Barcelonára is lesz valami kisebb frissítés, de a nagy lépés Montrealra érkezik.”

A kérdésre, hogy a javított Renault-motorral mér az élen küzdhetnek-e majd, így felelt az osztrák: “Nagyon reméljük, ha sikerül a kasztnin is jelentősen javítanunk. A mérnökeink úgy vélik, és a szimulációk is ezt mutatják.”