A 37 éves Kimi Räikkönen 2016-ban újra csak egy évre írt alá a Ferrarival, azaz az olasz csapat 2018-ra új versenyzőt ültethet a helyére, ha akar. (Sebastian Vettel szerződése is kifut, de ha marad a vörös autó versenyképessége, az ő hosszabbítása egyszerű lehet.)

Hogy ki ülhetne Räikkönen helyére? A Ferrari korábbi csapatfőnöke, Cesare Fiorio szerint egy olasz versenyző, Antonio Giovinazzi. A pilóta a Ferrari saját nevelése, tavaly második lett a GP2-ben, idén pedig hibátlan versenyt futott a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon a Saubernél, amikor a pénteki edzésnap után Pascal Wehrlein kidőlt és be kellett ugrani helyette – tökéletes jelölt lenne.

“Antonio melbourne-i szereplése kiemelkedő volt, főleg, hogy szombat reggel ébresztették azzal, hogy helyettesíteni fog a Saubernél. 4-5 éve követem már a pályafutását, egyértelműen ő a legtehetségesebb olasz pilóta jelenleg, és készen is áll a Forma-1-re. A Ferrarinál jól tették, hogy szerződtették, remélem, hogy lehetőséget is kap náluk! Räikkönen Alonso és első Vettel mellett szezonja szégyenletes volt, igaz, tavaly összeszedte magát. De az év végére már 38 vagy 39 éves lesz, szerintem eljön az ideje, hogy lezárja a ferraris kalandot” – mondta a maranellói alakulatot 1989-91 között irányító, később a Ligier-nél és a Minardinál is dolgozó szakember.

giovinazzi

Nyilván maga Giovinazzi sem bánná, ha így alakulnának a dolgok, de egyelőre arra sem lát esélyt, hogy a Kínai Nagydíjon újra pályára lépjen.

“A célom az volt Melbourne-ben, hogy célba érjek, ugyanis nagyon fontos volt minden kör, hogy kiismerjem az autót, megértsem a gumikat meg mindent. Talán egy kicsit túl konzervatív voltam, de elégedett vagyok a teljesítményemmel, és szeretnék köszönetet mondani a Ferrarinak és a Saubernek ezért a lehetőségért” – mondta a futamon a 12. helyen beérő olasz.

Hogy Sanghajban újra helyettesítené-e a Wehrleint? “Persze, miért is ne? De Pascal a Sauber versenyzője, én a Ferrari tartalékosa vagyok. Sanghajban is ott leszek a Ferrarinál, aztán majd meglátjuk.”